
3/4 kostka tofu naturalnego (135 g)
2 łyżeczki majonezu wegańskiego (20g)
1/2 łyżeczki musztardy (5 g)
1/4 łyżeczki kurkumy mielonej
1/4 pęczka szczypiorku
pieprz i sól czarna według uznania (ja stosuję ok. 1/4 łyżeczki soli czarnej)
Połowę tofu zmiksuj z przyprawami, majonezem, musztardą, aż powstanie gładka pasta.
Resztę tofu poduś widelcem lub w rękach i dodaj do pasty.
Szczypiorek posiekaj i wszystko razem wymieszaj.
– Czarną sól najlepiej dodawać stopniowo do pasty, ponieważ w zbyt dużych ilościach może zepsuć smak pasty.
– Smak dania można wzbogacić, dodając 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych.
– Kurkumę można zastąpić przyprawą curry.
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.