
cebula (150 g)
opakowanie kotletów sojowych (100 g)
duży ząbek czosnku (10 g)
łyżka oleju (10 g)
średni ogórek kiszony (75 g)
5 łyżek sosu sojowego (60 g)
3 łyżeczki musztardy stołowej (30 g)
2,5 szklanki wody (625 ml)
czubata łyżka mąki pszennej (25 g)
1/2 łyżeczki papryki mielonej
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
łyżka majeranku
1/2 łyżeczki lubczyku świeżego lub suszonego
sól, pieprz według uznania
Na głębokiej patelni lub w rondelku podsmaż na rozgrzanym oleju pokrojoną cebulę i czosnek.
Następnie dodaj 2 szklanki wody, przyprawy, pokrojonego ogórka kiszonego i jak woda zacznie się gotować dodaj kotlety sojowe. Gotuj, aż kotlety zmiękną.
Do pozostałej części wody dodaj mąkę i dobrze ją wymieszaj, aby nie powstały grudki. Gdy kotlety sojowe będą już miękkie, dodaj wodę wymieszaną z mąką i delikatnie mieszaj, aż powstanie gęsty sos.
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.