Znajdziesz mnie na:

Składniki

Ilość porcji: 2 |Porcja ma ok. 180 kcal

140 g brukselki
mała marchew marchwi (60 g)
mała cebula (50 g)
1/4 pęczka szczypiorku
1,5 łyżki majonezu wegańskiego (38 g)
1/2 łyżeczki musztardy (5 g)
łyżeczka octu
sól, pieprz

Colesław z brukselki

Przepis

  1. Brukselkę myjemy i ściągamy z niej brzydkie liście, następnie siekamy, przekładamy ją do miski, solimy i odstawiamy. 
  2. W międzyczasie pozostałe warzywa kroimy, marchew można zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Brukselka powinna w tym czasie zmięknąć, więc dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy pieprzem.
Colesław z brukselki
Surówka podana z pieczonymi ziemniakami