Znajdziesz mnie na:
Składniki
Ilość porcji: 2| Porcja ma ok. 393 kcal
łyżka oleju (10 g)
2 małe cebule (100 g)
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki imbiru mielonego
3 łyżeczki curry w proszku
1/2 szklanki wody (120 ml)
1/4 puszki mleka kokosowego (100 ml)
1/2 szklanki napoju sojowego (120 ml)
1/2 dyni (450 g) – można zastąpić batatem lub marchewką
puszka ciecierzycy (240 g)
papryka (220 g)
Przepis
- Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulkę, którą solimy, by szybciej się podsmażyła.
- Następnie dodajemy pokrojony czosnek, imbir, curry i delikatnie podsmażamy przez 1-2 minut.
- Całość zalewamy wodą, napojem sojowym, mlekiem kokosowym i dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, paprykę oraz ciecierzycę z puszki lub wcześniej ugotowaną.
- Dusimy przez ok. 15 minut, aż dynia będzie miękka.
