Znajdziesz mnie na:

Składniki

Ilość porcji: 2| Porcja ma ok. 393 kcal

łyżka oleju (10 g)
2 małe cebule (100 g)
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki imbiru mielonego
3 łyżeczki curry w proszku
1/2 szklanki wody (120 ml)
1/4 puszki mleka kokosowego (100 ml)
1/2 szklanki napoju sojowego (120 ml)
1/2 dyni (450 g) – można zastąpić batatem lub marchewką
puszka ciecierzycy (240 g)
papryka (220 g)

Przepis

  1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulkę, którą solimy, by szybciej się podsmażyła.
  2. Następnie dodajemy pokrojony czosnek, imbir, curry i delikatnie podsmażamy przez 1-2 minut.
  3. Całość zalewamy wodą, napojem sojowym, mlekiem kokosowym i dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, paprykę oraz ciecierzycę z puszki lub wcześniej ugotowaną.
  4. Dusimy przez ok. 15 minut, aż dynia będzie miękka. 
Curry z dynią

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *