Granola z patelni

Czas ok. 5 minut
Ilość porcji 1
Porcja ma ok. 200 kalorii

Składniki

4 łyżki płatków owsianych (40 g)
łyżka syropu z agawy (15 g)
1/4 łyżeczki cynamonu

Przepis

Na suchej patelni upraż płatki owsiane na złoty kolor, stale mieszając.

Gdy płatki będą już lekko przypieczone, zdejmij patelnię z ognia i dodaj cynamon oraz słodzik. Szybko wymieszaj, aby składniki równomiernie się rozprowadziły.

Odstaw płatki do przestygnięcia na 2-3 minuty, aż się skleją.

Pamiętaj, że granola jest bardzo gorąca po jej przygotowaniu, dlatego koniecznie odczekaj chwilę przed jej zjedzeniem.

Granola z patelni

Granola z patelni

wartości przeliczone na porcję

Białko 5 g | Tłuszcz 3 g | Węglowodany 40 g | Błonnik 4 g

Shopping Cart
Scroll to Top