Składniki

Ilość porcji: 2 |Porcja ma ok. 376 kcal

łyżka oleju (10 g)
2 małe cebule (140 g)
średnia marchew (105 g)
2 małe cukinie (450 g)
kostka tofu wędzonego (180 g)
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki napoju sojowego (127 g)
1/2 szklanki wody (125 ml)
łyżeczka papryki wędzonej
łyżeczka suszonego oregano
łyżeczka cukru (5 g)
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego (100 g)
szczypta soli i pieprzu

Przepis

  1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, marchew, cukinię i tofu.
  2. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek.
  3. Przesmażone warzywa zalewamy napojem sojowym, wodą oraz dodajemy wszystkie przyprawy wraz z koncentratem pomidorowym. Potrawę dusimy na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Gulasz z cukinii