Znajdziesz mnie na:

Składniki

Ilość porcji: 2| Porcja ma ok. 225 kcal

1/2 szklanki napoju roślinnego sojowego (125 ml)
1/4 szklanki kaszy jaglanej (56 g)
1/4 szklanki wody (62,5 ml)
łyżka soku z cytryny (15 g)
łyżka cukru z wanilią (12 g)
4 łyżki wiórków kokosowych (25 g)

Przepis

  1. Kaszę jaglaną płuczemy pod ciepłą i zimną wodą.
  2. Do garnuszka dodajemy wszystkie składniki wraz z przepłukaną kaszą i gotujemy ok. 15-20 minut, aż kasza wpije cały płyn.
  3. Następnie przy pomocy blendera ręcznego blendujemy wszystko na gładką masę i przekładamy do słoiczków lub pudełka.
  4. Możemy posypać górę odrobiną wiórek kokosowych, by ładnie wyglądała.
Jaglanka kokosowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *