Znajdziesz mnie na:
Składniki
Ilość porcji: 2| Porcja ma ok. 350 kcal
paczka kotletów sojowych (100 g)
duża cebula (100 g)
korzeń pietruszki (80 g)
duża marchew (170 g)
łyżka oleju (10 g)
2 szklanki wody (480 g)
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki musztardy
2 liście laurowe
2/3 szklanki napoju sojowego (160 g)
łyżka mąki pszennej (15 g)
sól, pieprz
Przepis
- Cebulę, marchew, pietruszkę kroimy na talarki i podsmażamy na rozgrzanym oleju, aż delikatnie się zarumienią.
- Po przesmażeniu warzyw dodajemy kotlety sojowe, 2 szklanki wody, liście laurowe, sos sojowy, musztardę i gotujemy, aż wszystko zmięknie ok. 10-15 minut.
- Gdy warzywa i kotlety zmiękną mieszamy mąkę z napojem sojowy i zalewamy nasze warzywa energicznie mieszając, by sos zgęstniał. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
