Znajdziesz mnie na:

Składniki

Ilość porcji: 2| Porcja ma ok. 350 kcal

paczka kotletów sojowych (100 g)
duża cebula (100 g)
korzeń pietruszki (80 g)
duża marchew (170 g)
łyżka oleju (10 g)
2 szklanki wody (480 g)
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki musztardy
2 liście laurowe
2/3 szklanki napoju sojowego (160 g)
łyżka mąki pszennej (15 g)
sól, pieprz

Przepis

  1. Cebulę, marchew, pietruszkę kroimy na talarki i podsmażamy na rozgrzanym oleju, aż delikatnie się zarumienią.
  2. Po przesmażeniu warzyw dodajemy kotlety sojowe, 2 szklanki wody, liście laurowe, sos sojowy, musztardę i gotujemy, aż wszystko zmięknie ok. 10-15 minut.
  3. Gdy warzywa i kotlety zmiękną mieszamy mąkę z napojem sojowy i zalewamy nasze warzywa energicznie mieszając, by sos zgęstniał. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety sojowe w jasnym sosie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *