Krem marchewkowy

Krem marchewkowy

Czas ok. 35 minut
Ilość porcji 2
Porcja ma ok. 358 kalorii

Składniki

2 łyżki oleju (20 g)
mała cebula (50 g)
2 ząbki czosnku
6 małych marchewek (300 g)
pietruszka (80 g)
1/2 szklanki soczewicy czerwonej (90 g)
1,5 szklanki wody (360 ml)
1/2 szklanki napoju sojowego (120 ml)
1/4 łyżeczki imbiru w proszku
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/4 łyżeczki kurkumy
sól, pieprz

Przepis

Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i czosnek.

Następnie dodaj resztę pokrojonych warzyw, przyprawy, płukaną soczewicą, wodę i napój roślinny.

Gotuj ok. 15-20 minut, aż warzywa będą miękkie.

Następnie wszystko zmiksuj na krem.

Jeśli marchew ma natkę, wykorzystaj ją do posypania zupy lub zrób z niej np. pesto.

Krem marchewkowy

Krem marchewkowy

wartości przeliczone na porcję

Białko 16 g | Tłuszcz 13 g | Węglowodany 50 g | Błonnik 12 g

Shopping Cart
Scroll to Top