
2 łyżki oleju (20 g)
biała część średniego pora (150 g)
3 ząbki czosnku
mała marchew (50 g)
5 ziemniaków (375 g)
1,5 szklanki wody (360 ml)
1/4 puszki mleka kokosowego (100 g)
kostka tofu wędzonego (180 g)
łyżeczka czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
sól, pieprz
opcjonalnie liście pietruszki
Na 1,5 łyżki oleju podsmaż pokrojony por, czosnek i marchew, aż delikatnie się zarumienią.
Dodaj wodę, pokrojone ziemniaki i gotuj ok. 15-20 minut, aż ziemniaki zmiękną.
W międzyczasie na reszcie oleju podsmaż pokrojone lub rozgniecione widelcem tofu. Smaż, aż będzie delikatnie brązowe, następnie dodaj 1/2 łyżeczki czosnku w proszku i paprykę wędzoną.
Jak ziemniaki zmiękną dodaj resztę składników i wszystko zmiksuj.
Krem przelej do miseczki i posyp tofu.
Ugotuj większą ilość ziemniaków oraz zaplanuj swoje posiłki, dzięki temu zaoszczędzisz czas i pieniądze. Poniżej znajdziesz kilka pomysłów na wykorzystanie nadwyżki:
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.
Pyszne, szybkie, łatwe w zrobieniu. Idealne na śniadanie, do pracy, obiad czy kolację.