
1 łyżka oleju (10 g)
mała cebula (50 g)
1/4 papryki – kolor dowolny (38 g)
mała marchew (60 g)
1/4 kostki tofu wędzonego (45 g)
1/4 łyżeczki imbiru mielonego
3/4 kubka makaronu (75 g)
szczypiorek
Na sos:
łyżka tahini (12 g)
2 łyżki soku z cytryny
łyżka sosu sojowego
4 łyżki wody po gotowaniu makaronu
łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/4 łyżeczki papryki wędzonej
– Można użyć dowolnych warzyw, praktycznie każde będą pasować.
– Wykorzystaj tofu fortyfikowane wapniem.
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.