Nachosy z tortilli i pasta fasolowa

Nachosy z tortilli i pasta fasolowa to dobra alternatywa dla słonych, gotowych przekąsek, która pozwoli Wam zaspokoić chęć chrupania i przy okazji będzie przyzwoitym posiłkiem.

Składniki

tortilla pełnoziarnista lub pszenna (60 g)
łyżeczka oleju (5 g)
1/2 puszki fasoli czerwonej (120 g)
łyżeczka koncentratu pomidorowego (15 g)
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
łyżeczka oregano
szczypta chili i soli

Przepis

Tortillę przekrój w trójkąty.

Następnie podsmaż je na rozgrzanym oleju, aż będą chrupiące.

W międzyczasie fasolę zmiksuj z pozostałymi składnikami.

  • Jeśli nie wykorzystasz koncentratu pomidorowego w całości, podziel go na mniejsze porcje i zamroź.

Składniki i zamienniki

  • Fasola czerwona – możesz zamienić na dowolne strączki.

Nachosy z tortilli i pasta fasolowa

Białko
16%
Węglowodany
57%
Tłuszcze
27%