Znajdziesz mnie na:
Składniki
Ilość porcji: 2|Porcja ma ok. 338 kcal
tofu naturalne (180 g)
łyżka sosu sojowego
łyżka soku z cytryny
łyżeczka oliwy (5 g)
1/2 płata nori
2 sztuki papieru ryżowego
łyżka mąki pszennej (15 g)
4 łyżki wody
2 łyżki oleju (20 g)
4 łyżki bułki tartej (40 g)
Przepis
-
Tofu miksujemy lub dusimy widelcem wraz z sosem sojowym, sokiem z cytryny, oliwą i nori.
-
Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
-
Papier ryżowy przecinamy na pół, mąkę pszenną mieszamy z wodą (ma przypominać masę na naleśniki).
-
Papier ryżowy namaczamy w wodzie (zgodnie z informacjami producenta), następnie 1/4 tofu wykładamy na środek papieru ryżowego, formując kształt paluszka rybnego. Zawijamy papier ryżowy: najlepiej zacząć od krótszych boków, następnie zawinąć dłuższy.
-
Zawiniętą masę obtaczamy w mące, bułce tartej i smażymy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
