
Na 1 słoik 400 ml:
4 średnie czerwone cebule (280 g)
1/4 szklanki octu jabłkowego (63 g)
1/2 łyżeczki soli (3 g)
łyżeczka cukru (5 g)
gorąca woda
2-3 liście laurowe
4-6 ziaren ziela angielskiego
opcjonalnie: papryka, pieprz w ziarnach
– Zamiast octu jabłkowego możesz wykorzystać zwykły ocet.
– W zależności od upodobań możesz zmienić proporcje octu.
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.
Pyszne, szybkie, łatwe w zrobieniu. Idealne na śniadanie, do pracy, obiad czy kolację.