Co masz ochotę zjeść?

Najnowsze

Przepisy

Gulasz ziemniaczany

Gulasz ziemniaczany jest to danie jednogarnkowe, o którym trochę zapomniano, a szkoda. Gulasz jest syty, tani i łatwy w przygotowaniu.
Dodatkowo rozgrzewający, przez co idealnie sprawdza się podczas jesienno-zimowych dni. Zdecydowanie to jeden z naszych ulubionych przepisów.

Sprawdź przepis »

Paluszki ala rybne

Dzięki wykorzystywaniu alg jesteśmy w stanie uzyskać smak rybny w wielu potrawach. Dlatego też wykorzystałam je w tym przepisie. Aby uzyskać ładny kształt typowy dla paluszków rybnych musiałam się trochę namęczyć – zmiksowane tofu nie trzyma się dobrze. W tym celu wykorzystałam papier ryżowy. Efekty mnie zaskoczyły.

Sprawdź przepis »

Soczewica po bretońsku

Fasolkę po bretońsku chyba wszyscy znają, ale wersja z soczewicą już nie jest tak popularna, a szkoda. Ponieważ soczewicy nie trzeba namaczać danie robi się szybciej, niż tradycyjną wersję tej potrawy. Dzięki temu, nawet gdy nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie możemy sobie pozwolić na rozgrzewającą soczewicę po bretońsku.

Sprawdź przepis »

Pasta cebulowa z tofu

Przepis jest bardzo prosty i wykorzystuje popularne składniki. Pasta ma delikatnie cebulowy posmak, który doskonale komponuje się z kiszonym ogórkiem i pomidorem.

Sprawdź przepis »