Co masz ochotę zjeść?

Najnowsze

Przepisy

Wegańskie Chili – Chili sin carne

Przygotowałam dla Was przepis na pyszne chili sin carne, czyli chili bez mięsa, choć ja wolę zwyczajnie mówić wegańskie chili. Jest to przepis z kuchni meksykańskiej, jednogarnkowy, bardzo prosty, sycący i aromatyczny. Tutaj nie żałujemy sobie przypraw.

Sprawdź przepis »

Ryż z budyniem

Ryż z budyniem to jedna z tych potraw, którą możemy zwyczajnie zjeść i się odpowiednio najeść. Najlepsze w tym przepisie jest to, że mamy możliwość zmiany smaku w prosty sposób, na jaki tylko chcemy. Wystarczy podmienić tylko smak dodawanego budyniu!

Sprawdź przepis »

Krem z kalafiora

Krem z kalafiora to przepis, który każdy fan zup powinien przetestować. Nadaje się na każdą porę roku, lekko rozgrzewający i delikatny w smaku. Najprościej mówiąc pyszny.

Sprawdź przepis »

Jaglanka kokosowa

Jaglanka kokosowa to syty i bardzo smaczny posiłek, który śmiało można spożywać na II śniadanie lub podwieczorek. Jedząc ją masz wrażenie, że to deser! Dlatego jest to bardzo fajne rozwiązanie dla tych z Was co lubią w ciągu dnia zjeść coś słodkiego, a są na redukcji.

Sprawdź przepis »

Ciemny sos z kotletami sojowymi

Ciemny sos kojarzy mi się głównie z niedzielnym obiadem, gdy jeszcze mieszkałam z rodzicami i byłam na diecie tradycyjnej. Wiem, że wielu osobom brakuje tego smaku. Dlatego poniżej prezentuję Wam przepis na ciemny sos wegański na bazie kotletów sojowych, których według mnie dobrze oddaje smak oryginalnego sosu mięsnego. Jest to jeden z moich ulubionych przepisów, który robię już od kilku lat i pewnie będę jeszcze go robić nieraz.

Sprawdź przepis »
Domowa granola

Domowa granola

Domowa granola to sprawdzony sposób na pyszne śniadanie lub dodatek do jogurtu. Smaczna, nie za słodka i przyjemnie chrupiąca. Można ją modyfikować jak tylko mamy ochotę dodając podczas przygotowywania ulubione orzechy, pestki, suszone owoce, dzięki temu możemy tworzyć ulubione zestawienie smaków.

Sprawdź przepis »

Bezjajeczna pasta z tofu

Bezjajeczna pasta z tofu bardzo dobrze imituje wyglądem i smakiem tradycyjną pastę jajeczną. Nadaje się na co dzień do kanapki jak również podczas świąt. Smak jajeczny zawdzięczamy dodatkowi czarnej soli, dlatego jest ona składnikiem niezbędnym. Natomiast, jeśli ktoś z Was nie przepada za posmakiem i zapachem jajecznym, może pominąć ten składnik, dzięki temu uzyskamy ciekawą pastę z tofu, również bardzo smaczną.

Sprawdź przepis »

Budyń waniliowy

Budyń waniliowy to według mnie jeden z najprostszych przepisów, a na dodatek bardzo smaczny i lekki. Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych dlatego każdy może od czasu do czasu wykonać go sam w domu.

Sprawdź przepis »