
małe jabłko (80 g)
1/2 szklanki napoju sojowego (120 g)
1/4 łyżeczki cynamonu
łyżka erytrolu
3 łyżeczki oleju (15 g)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
9 łyżek mąki pszennej (90 g)
W misce wymieszaj wszystkie składniki poza jabłkiem i olejem.
Jak powstanie gęste ciasto, dodaj pokrojony w kostkę owoc i wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj ciasto tak, aby powstało ok. 4-5 racuchów.
Smaż na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.
Sprawdź do czego jeszcze możesz wykorzystać jabłka:
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.