Znajdziesz mnie na:

Składniki

Ilość porcji: 1| Porcja ma ok. 365 kcal

1/2 woreczka ryżu białego (50 g)
szklanka napoju roślinnego sojowego (250 ml)
1/2 szklanki wody (125 ml)
opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (10 g)
3 łyżeczki ulubionego budyniu (12 g) – ja użyłam waniliowego
OPCJONALNIE: owoce, cynamon, syrop, orzechy itp.

Przepis

  1. Napój roślinny wraz z 1/4 szklanki wody przelewamy do rondelka.
  2. Dodajemy ryż, cukier następnie gotujemy, aż ryż będzie miękki i wpije większość płynu.
  3. Do pozostałej 1/4 wody dodajemy nasz ulubiony budyń i mieszamy, by nie było grudek.
  4. Jak ryż będzie gotowy dodajemy budyń i przez chwilę mieszamy, aż masa delikatnie zgęstnieje.
  5. Podajemy na ciepło lub zimno z ulubionymi dodatkami.

ryż z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *