
łyżeczka oleju (5 g)
kostka tofu wędzonego (180 g)
1/2 łyżeczki papryki wędzonej lub przyprawa do gyrosa
kubek makarony pszennego pełnoziarnistego (100 g)
1/2 puszki kukurydzy (110 g)
pomidor (160 g)
1/4 ogórka świeżego (45 g)
cebula (50 g)
jogurt sojowy (150 g)
łyżeczka wegańskiego majonezu (10 g)
2 łyżki ketchupu (30 g)
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
sól, pieprz
opcjonalnie szczypiorek, pietruszka
Makaron ugotuj według wskazówek producenta.
Pokrojone w kostkę tofu podsmaż na oleju i posyp papryką wędzoną.
W międzyczasie jak makaron się gotuje i tofu smaży, pokrój wszystkie warzywa, następnie zrób sos, mieszając jogurt z majonezem, ketchupem, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem.
Ugotowany makaron przepłucz zimną wodą lub zostaw do przestygnięcia. Tofu również odstaw na ok. 10 minut, aby ostygło.
Jak już wszystkie składniki będą chłodnie, wymieszaj je ze sobą.
Ugotuj większą ilość makaronu oraz zaplanuj swoje posiłki, dzięki temu zaoszczędzisz czas i pieniądze. Kilka pomysłów na wykorzystanie nadwyżki:
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.