Sałatka z ryżem i wege tuńczykiem

Delikatna sałatka z ryżem i wege tuńczykiem będzie smacznym daniem na wszelkiego rodzaju przyjęciach.

Składniki

Ilość porcji: 4| Porcja ma ok. 400 kcal

cała porcja wegańskiego tuńczyka z tego przepisu 
woreczek ryżu (100 g)
średnia cebula (130 g)
4 średnie ogórki konserwowe (60 g)
puszka kukurydzy (220 g)
5 łyżek majonezu (150 g) ja użyłam w przepisie sałatkowego z Go Vege, ma mniej kalorii od innych 
pieprz, sól
opcjonalnie czarna sól dla jajecznego posmaku i pietruszka lub szczypiorek do posypania

Przepis

  1. Ryż ugotuj na sypko.
  2. Ogórki, cebulę pokrój w kostkę.
  3. Dodaj majonez, przepłukaną kukurydzą, sól, pieprz, zimny ryż i wegańskiego tuńczyka.
  4. Sałatkę możesz posypać szczypiorkiem lub pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *