Składniki

Ilość porcji: 6| Porcja ma ok. 72 kcal

mała główka kapusty (500 g)
pęczek koperku
5 rzodkiewek (75 g)
mała cebula (50 g)
ząbek czosnku (6 g)
5 łyżeczek oleju (25 g)
3 łyżeczki octu jabłkowego (15 g)
łyżeczka syropu z agawy (8 g)
sól, pieprz
Opcjonalnie: pomidorki koktajlowe do ozdoby

Przepis

  1. Kapustę szatkujemy.
  2. Dodajemy do niej pokrojoną cebulę, czosnek, koperek i rzodkiewki.
  3. W osobnym naczyniu mieszamy olej, ocet, syrop z agawy, sól, pieprz i polewamy dressingiem warzywa.
  4. Surówkę przed podaniem odstawiamy na minimum 15 minut do lodówki.
Surówka z młodej kapusty z koperkiem