Twarożek z tofu, słonecznika i rzodkiewki

Twarożek z tofu, słonecznika i rzodkiewki

Czas ok. 15 minut
Ilość porcji 1
Porcja ma ok. 306 kalorii

Składniki

1/2 kostki tofu naturalnego (90 g)
1/4 szklanki napoju sojowego (62,5 g)
3 łyżki słonecznika (30 g)
3 łyżki soku z cytryny
4 rzodkiewki (60 g)
mała cebula (50 g)
1/4 pęczka szczypiorku
sól, pieprz

Przepis

Tofu, nasiona słonecznika, sok z cytryny i napój roślinny zmiksuj.

Rzodkiewki, cebulę pokrój w drobną kosteczkę, szczypiorek posiekaj i wymieszaj z twarożkiem.

Na końcu dopraw do smaku i odstaw do lodówki na co najmniej 15 minut.

Twarożek z tofu, słonecznika i rzodkiewki

Twarożek z tofu, słonecznika i rzodkiewki

wartości przeliczone na porcję

g
Białko
g
Tłuszcz
g
Węglowodany
g
Błonnik
Shopping Cart
Scroll to Top