Pasta ziołowa z tofu
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Pracuję jako wegański dietetyk.
Pomagam usystematyzować wiedzę o zdrowym odżywianiu z zakresu diety wegańskiej, zredukować masę ciała, a także dopasować jadłospis do stylu życia.
Zajmuję się również układaniem diet w dolegliwościach wymagających specjalistycznego poradnictwa żywieniowego m.in w: insulinooporności, zespole policystycznych jajników (PCOS), Hashimoto, niedoczynności tarczycy, trądziku, łuszczycy, RZS, łojotokowym zapaleniu skóry, atopowym zapaleniu skóry (AZS).
Nazywam się Joanna Maciejewska-Musiał, jestem dietetykiem i weganką.
Moja przygoda z dietami roślinnymi zaczęła się w 2004 roku, miałam wtedy 18 lat i podejmując decyzję o zaprzestaniu spożywania mięsa kierowałam się dobrem zwierząt. Tak zostało do dnia dzisiejszego. Nie znałam wtedy nikogo kto, by odżywiał się w ten sposób, by skonsultować z nim cokolwiek. W tamtych czasach ciężko było zdobyć porządne informacje, więc nie odżywiamy się zbyt dobrze. Jednak zawsze wierzyłam, że dieta roślinna jest możliwa do zbilansowania, a także, że w ten sposób pomagamy zwierzętom. Z czasem doszły do tego aspekty zdrowotne i ekologiczne. To spowodowało, że temat odżywiania stał się dla mnie pasją, którą pragnęłam rozwijać.
W 2015 roku podjęłam naukę na studiach dietetycznych, które ukończyłam, zdobywając tytuł dietetyka. Jednak na tym nie poprzestaję. Dietetyka wciąż się rozwija, dlatego ja też staram się to robić, aktualizując swoją wiedzę poprzez literaturę, kursy.
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.