
opakowanie kostki lub kotletów sojowych (100 g)
2 łyżki sosu sojowego (20 g)
łyżeczka ziół prowansalskich
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
łyżka oleju (10 g)
mała kapusta pekińska (460 g)
ogórek (180 g)
15 pomidorów koktajlowych (300 g)
puszka kukurydzy (220 g)
cebula (100 g)
3 łyżki majonezu (75 g)
5 łyżki ketchupu (75 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
sól, pieprz, oregano
Kostkę lub kotlety sojowe namocz we wrzątku wraz z sosem sojowym, ziołami przez ok. 10 minut lub ugotuj.
Miękkie kotlety pokrój na mniejsze kawałki, dodaj resztę przypraw i smaż na rozgrzanym oleju, aż się delikatnie podsmażą. Następnie odstaw, aby ostygły.
Resztę warzyw umyj, pokrój, przygotuj sos.
Sałatkę możesz układać warstwowo lub wymieszać, aby lepiej przeszła smakiem.
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.