
4 ziemniaki (300 g)
1/2 kostki tofu naturalnego (90 g)
5 rzodkiewek (75 g)
2 duże ogórki konserwowe (100 g)
mała cebula (50 g)
1,5 łyżki majonezu wegańskiego (37,5 g)
jogurt sojowy (125 g)
łyżeczka musztardy (10 g)
1/2 pęczka szczypiorku (20 g)
sól, pieprz
1. Ziemniaki kroimy w ćwiartki (by szybciej się ugotowały) i gotujemy, aż będą miękkie ok. 20-25 minut. Po czym odstawiamy na ok. 20 minut, aby ostygły.
2. Wszystkie warzywa wraz z tofu kroimy w drobną kostkę.
3. W jednym naczyniu mieszamy składniki na sos: majonez, musztardę, jogurt roślinny, sól, pieprz.
4. Sosem polewamy warzywa i posypujemy szczypiorkiem.
– Smak sałatki można wzbogacić, dodając czarnej soli dla jajecznego posmaku.
– Zamiast szczypiorku można wykorzystać pietruszkę lub koperek.
– Wykorzystaj tofu i jogurt roślinny fortyfikowany wapniem.
Z najnowszymi przepisami, artykułami i ofertami.
W ciągu kilku minut przyjdzie do Ciebie mail zawierający link, który należy kliknąć, aby potwierdzić subskrypcję .
Jeśli chcesz zrobić coś bardzo szybkiego i prostego, to musisz przetestować ten przepis.
Zupy jabłkowej wcześniej nie jadłam, zazwyczaj jak już jadłam zupy owocowe, to tylko z czereśniami lub wiśniami, dlatego musiałam ją przetestować.